Saturday, May 15, 2021
Home > News > Apple preuzeo izraelski startup RealFace specijaliziran za tehnologiju prepoznavanja lica

Apple preuzeo izraelski startup RealFace specijaliziran za tehnologiju prepoznavanja lica

Apple preuzeo izraelski startup RealFace specijaliziran za tehnologiju prepoznavanja lica

Izraelski portal Times of Israel jučer je objavio kako je Apple preuzeo izraelski startup RealFace. Tvrtka je osnovana 2014. godine, a specijalizirana je za tehnologije prepoznavanja lica. Šuška se da je Apple platio nekoliko milijuna dolara za ovu akviziciju.

Sama tvrtka je inače razvila jedinstvenu tehnologiju prepoznavanja lica koja koristi proširenu stvarnost. Spomenutu tehnologiju Apple bi mogao iskoristiti na novom iPhoneu čime bi dodatno ojačao sigurnost svojih uređaja. To znači da bi pored tehnologije otključavanja uređaja pomoću prepoznavanja otiska prsta, novi iPhone koristio i tehnologiju prepoznavanja lica.

RealFace je relativno mlada kompanija budući da je osnovana 2014. godine. Zapošljava 10 zaposlenika, a razvila je i jednu zanimljivu iPhone aplikaciju – Pickeez. Aplikacija koristi tu jedinstvenu tehnologiju prepoznavanja lica kako bi automatski odabrala sve najbolje korisnikove slike diljem svih društvenih mreža koje koristi.


Ostanite informirani i ne propustite nove iPhone zanimljivosti, glasine i ludosti te nam pljusnite jedan lajk na našu Facebook stranicu.👍😀