Monday, January 17, 2022
Home > News > Apple razmatra proizvodnju digitalnih naočala proširene stvarnosti

Apple razmatra proizvodnju digitalnih naočala proširene stvarnosti

Apple razmatra proizvodnju digitalnih naočala proširene stvarnosti

Slaba prodaja iPhonea natjerala Apple na razmatranje mogućnosti proizvodnje digitalnih naočala proširene stvarnosti. Mogle bi izaći početkom 2018. godine!

Prema najnovijim vijestima Bloomberga, Apple razmatra proširenje svojeg poslovanja na proizvodnju digitalnih naočala. Izvor potvrđuje kako je Apple kontaktirao nekolicinu dobavljača te nabavio nekoliko ekrana koji se koriste u blizini oka.

Naočale su još uvijek u fazi testiranja te bi, ako projekt bude uspješan i odobren, mogle ugledati svijetlo dana početkom 2018. godine. Valja istaknuti kako je Apple poznat po testiranju brojnih proizvoda i odustajanju od njihove proizvodnje ukoliko ne udovolje visoko postavljenim kriterijima, stoga postoji mogućnost da se odustane i od navedenog projekta.

Ono što je specifično za Apple naočale je to da bi se iste bežično povezivale s vašim iPhoneom, a omogućavale bi prikaz sadržaja kao što su slike, video te mogućnosti proširene stvarnosti.

Hoće li Appleove naočale zaista dobiti zeleno svijetlo usprkos tome što su drugi proizvodi poput Google Glass naočala neslavno propali, pitanje je vremena, no uzmemo li u obzir da je Apple kompanija koja tehnološke zahtjeve pretvara u prednosti, sasvim je izgledno da bi navedene naočale u skorije vrijeme mogle ugledati svijetlo dana.