Thursday, March 4, 2021
Home > Zanimljivosti > Gotovo dvije trećine ukupno prodanih iPhonea i dalje je u uporabi

Gotovo dvije trećine ukupno prodanih iPhonea i dalje je u uporabi

Gotovo dvije trećine ukupno prodanih iPhonea i dalje je u uporabi

iPhone je nedavno navršio 10 godina. I dok svi nestrpljivo čekamo službene informacije o novom iPhoneu 8, portal Digitimes donosi zanimljive informacije. Naime, gotovo dvije trećine ukupno prodanih iPhonea unazad 10 godina i dalje se koristi.

U brojkama to izgleda ovako

U ožujku ove godine Apple je objavio kako je sveukupno prodao 1 milijardu i 163 milijuna iPhone uređaja. S druge strane, tvrtka Newzoo koja se bavi istraživanjem tržišta ističe kako je krajem travnja ove godine 62,6% ukupno prodanih iPhonea bilo aktivno. To znači da 728 milijuna iPhonea još uvijek koriste njihovi vlasnici. Najpopularniji model je iPhone 6 s 21% tržišnog udjela. Slijedi ga iPhone 6s s 18%, iPhone 7 s 11%, iPhone 6+ s 9% i iPhone 6s+ s 8% tržišnog udjela.

Što se tiče država, najviše aktivnih iPhone uređaja ima u Kini – 228 milijuna odnosno 31,3%, dok je Amerika na drugom mjestu s 16,4% aktivnih uređaja, odnosno 120 milijuna.

Ostale iPhone zanimljivosti pronađite ovdje.


Ostanite informirani i ne propustite nove iPhone zanimljivosti, glasine i ludosti te nam pljusnite jedan lajk na našu Facebook stranicu.👍😀