Sunday, May 22, 2022
Home > News > iPhone se ne puni? Saznajte zašto i otklonite problem!

iPhone se ne puni? Saznajte zašto i otklonite problem!

iPhone se ne puni? Saznajte zašto!

iPhone ste priključili na punjač, no ništa se ne događa. Vaš iPhone se ne puni?

Bezbroj pitanja odmah vam prolazi kroz glavu dok bespomoćno gledate u svog iLjubimca. Zašto se iPhone ne puni? Da li je pokvaren? Koliko će me popravak koštati? Koliko god pitanja u tom trenu imali, vaš naizgled ozbiljan problem i nije tako ozbiljan. Kako? Pa, tako. Postoji nekoliko neobičnih razloga zašto se iPhone ne puni.

Za početak provjerite da se iPhone zaista ne puni

iPhone se ne puni. Provjerite status baterije.

Kako bi zaista bili sigurni da se vaš iPhone ne puni, iskopčajte i ponovno ukopčajte punjač u svoj uređaj. Ukoliko se u desnom kutu pored indikatora baterije pojavio znak munje – dobro je. Vaš se uređaj počeo puniti. Možda je samo bilo potrebno namjestiti kabel. U slučaju da se iPhone i dalje ne puni, pokušajte sljedeće.

Očistite priključak za punjenje

Kako svoje uređaje prenosimo u džepovima i torbama, postoji zapravo velika šansa da nam se u priključku za punjenje nakupilo smeće – razne mucice od odjeće, sitni komadići hrane, mrvice i drugo. Ukoliko se nađu u priključku za punjenje, sprječavaju pravilno spajanje kabla sa samim uređajem. Stoga posegnite za čačkalicom, štapićem za uši ili suhom četkicom za zube i lagano očistite taj priključak. Nakon što završite, ponovno priključite iPhone na punjač. Puni li se sada? I dalje ništa?

Provjerite kabel i adapter

Cjelodnevnim korištenjem naših smartfona i baterije se brže prazne. Primorani smo zbog toga ih puniti i nekoliko puta dnevno. Spajanje kabela, pa odvajanje. Spajanje, odvajanje. I tako bezbroj puta dnevno. Što se događa s kablovima? Počinju poprimati fizička oštećenja. Provjerite stoga njihovo stanje, ima li na njima kakvih oštećenja poput potrgane izolacije i slično. U slučaju da je vaš kabel ipak u vidnom dobrom stanju, a uređaj vam se i dalje ne puni, napravite slijedeći eksperiment. Posudite od ukućana ili prijatelja njihov kabel i adapter i testirajte. Pokušajte izmjenom kabela i adaptera napuniti svoj iPhone. Ukoliko uspijete, vrijeme je za nabavku novog. Originalni kabel za iPhone možete kupiti kod ovlaštenog servisera ili u ovlaštenom Apple dućanu. Znamo da im cijena i nije baš najpovoljnija. Ali ne brinite. Vrlo jeftine ali i dalje funkcionalne kabele možete naručiti putem eBaya ili Aliexpressa.

Napravite hard reboot

Iako možda nema neke logične veze s punjenjem iPhonea, ponekad jednostavni hard reboot zapravo može ispraviti brojne probleme s vašim uređajem. Pa tako i s punjenjem. Stoga pokušajte napraviti hard reboot, a ako ne znate što je i kako ga napraviti, kliknite na link u nastavku. Kako napraviti hard reboot na iPhoneu?

iPhone je oštećen

U slučaju da je vaš uređaj pretrpio udarac o pod ili je s vama zaronio pod vodu, postoji velika šansa da je oštećen. Ta novonastala oštećenja na hardveru mogu prouzročiti brojne probleme u normalnom radu vašeg uređaja, a samim time i probleme s punjenjem. Zato, pravac u servis.

Ostale savjete i trikove pročitajte ovdje!


Ostanite informirani i ne propustite nove iPhone zanimljivosti, glasine i ludosti te nam pljusnite jedan lajk na našu Facebook stranicu. Živili! 😊