Wednesday, October 27, 2021
Home > Savjeti i trikovi > Kako izmjeriti brzinu interneta na iPhoneu

Kako izmjeriti brzinu interneta na iPhoneu

kako-izmjeriti-brzinu-interneta-na-iphoneu

Najlakši način kako izmjeriti brzinu interneta na iPhoneu je pomoću dostupnih aplikacija na App Storeu. S obzirom da ne volimo komplicirati, odlučili smo koristiti samo jednu te ujedno i najpopularniju aplikaciju, a to je Speedtest. 🙂

Speedtest je dominantan globalni lider u testiranju i mjerilima performansi interneta, a njihovu aplikaciju možete besplatno preuzeti putem App Storea ili klikom na ovaj link.

Kako onda izmjeriti brzinu interneta pomoću Speedtest aplikacije?

Jednostavno. Slijedeći ova 3 koraka saznat ćete brzinu vašeg interneta.

Koraci:

1. U tražilicu upišite Speedtest i preuzmite aplikaciju

2. Pokrenite aplikaciju i pritistine GO

3. Pričekajte dok aplikacija odradi svoje i to je to.

Rezultati koje će vam aplikacija prikazati odnose se na brzinu vašeg interneta. Download brzina je brzina preuzimanja podataka sa servera na vaš iPhone dok je Upload brzina, brzina slanja podataka s vašeg iPhonea na server.

Pomoću aplikacije možete mjeriti brzinu interneta svoje kućne mreže kao i mobilne. Bitno je samo da vodite brigu na koju ste mrežu spojeni.

Ako ste spojeni na Wi-Fi, rezultati koje će vam aplikacija prikazati odnose se dakle na vaš Wi-Fi. Ako pak želite izmjeriti brzinu interneta za vašu 3G/4G mrežu, isključite Wi-Fi na svom iPhoneu i uključite 3G/4G.

Pogledajte video!

Ostale savjete i trikove možete pročitati ovdje.


Ostanite informirani i ne propustite nove iPhone zanimljivosti, glasine i ludosti te nam pljusnite jedan lajk na našu Facebook stranicu.👍😀