Sunday, November 28, 2021
Home > Aplikacije > Kako jednostavno provjeriti tko je spojen na WiFi koristeći iPhone ili iPad

Kako jednostavno provjeriti tko je spojen na WiFi koristeći iPhone ili iPad

Kako jednostavno provjeriti tko je spojen na vaš Wi-Fi koristeći iPhone/iPad?

Spori Internet… boli glava… možda ste hakirani? Na jednostavan način provjerite tko je spojen na WiFi mrežu i ograničite pristup otkrivenom lopovu!

Ne postoji gori osjećaj od onog kada želite pogledati novu zanimljivu fail kompilaciju na Youtubeu ili novu epizodu Igre prijestolja putem nekog streaming servisa, a Internet vam je spor i sporo očitava sadržaj. Na prvu ćete odmah zgrabiti telefon i okrenuti broj službe za korisnike te izvrijeđati agenta zbog navedenog problema, a da niste ni svjesni da ste možda hakirani te vam nametljivac svojom aktivnošću na vašem WiFiju usporava Internet.

Da biste provjerili tko je sve spojen na vašu WiFi mrežu možete se ulogirati u sučelje vašeg modema, no postoji i jedno još jednostavnije riješenje – Fing.

Fing je besplatna aplikacija intuitivnog sučelja dostupna za vaš iOS  uređaj koja prikazuje popis svih uređaja koji su spojeni na vašu WiFi mrežu.

Popis uređaja tko je spojen na wifi

Popis možete sortirati prema zadanim parametrima kao što su IP adresa, MAC adresa, proizvođač, ime uređaja i slično, a klikom na svaki uređaj ti će se podaci prikazati pojedinačno.

Fing - opcije sortiranja popisa uređaja spojenih na wifi mrežu

Također, jedna od posebno vrijednih opcija je i slanje obavijesti o spajanju novih uređaja na vašu mrežu čime u svakom trenutku možete znati tko je spojen te ima li neželjenih nametljivaca koji kradu vaš podatkovni promet, a da biste ju aktivirali potrebno je u par koraka napraviti korisnički račun te omogućiti slanje obavijesti o novim uređajima.

Fing - obavijesti me kad se netko spoji na wifi mrežu

Naposljetku, Fing je potpuno besplatna aplikacija, dizajnirana za iPhone, iPod touch i iPad, zahtijeva iOS 7.0 nadalje te je veličine 17 MB-a, a preuzeti ju možete klikom na ovaj link ili ikonu u nastavku.