Monday, September 27, 2021
Home > Savjeti i trikovi > Ovim trikovima saznajte kako pronaći vlasnika iPhonea

Ovim trikovima saznajte kako pronaći vlasnika iPhonea

kako pronaći vlasnika iphonea

Ukoliko ste nekim slučajem pronašli izgubljeni ili ukradeni iPhone, nemojte oklijevati. Isprobajte ove trikove i saznajte kako pronaći vlasnika iPhonea te mu vratite njegov uređaj. Na taj ste način učinili dobro djelo i izbjegli mogućnost da vas vlasnik sam pronađe i tuži zbog eventualne krađe uređaja.

1. Provjerite imenik i listu poziva kako bi pronašli bliske osobe vlasniku iPhonea

Provjerite imenik i listu poziva kako bi pronašli bliske osobe vlasniku iPhonea

Ukoliko na iPhoneu nije postavljena lozinka zaključavanja, provjerite listu poziva i kontakte u imeniku. Na taj ćete način pronaći informacije o bliskim osobama vlasnika iPhonea. Ljudi najčešće svoje bliske i drage osobe u imeniku oslovljavaju s Mama, Tata, Muž, Žena, Kuća itd. Ako pronađete ijedan takav kontakt, nazovite ga i pokušajte mu prenijeti informaciju da ste pronašli iPhone koji pripada njihovom sinu, kćeri, poznaniku i sl.

2. Zatražite pomoć od Siri ako je iPhone zaključan lozinkom

Zatražite pomoć od Siri ako je iPhone zaključan lozinkom

U slučaju kada zbog postavljene lozinke zaključavanja ne možete doći do informacija o kontaktima, pokušajte zatražiti pomoć od Siri (ukoliko je ta opcija uključena u Postavkama). Istina da Siri još uvijek ne podržava hrvatski jezik, međutim na engleskom jeziku možete od Siri zatražiti da nazove npr. mamu, tatu ili doma. Sve što trebate napraviti je aktivirati Siri držeći Home tipku i reći:

„Call mama“.

„Call tata“.

„Call doma.“

3. Napunite uređaj te se javljajte na nadolazeće pozive

Napunite uređaj i javljajte se na nadolazeće pozive

Vjerujem da ste se i sami našli u situaciji kada ste zametnuli svog mobilnog pametnjakovića. Što ste tada prvo napravili? Uzeli drugi uređaj i pokušali se nazvati ne bi li ga pomoću zvonjave locirali. Slično je i ovdje. Velika je vjerojatnost da će vlasnik izgubljenog ili ukradenog iPhonea pokušati nazvati svoj broj u nadi da će mu se netko javiti i na taj način vratiti izgubljeni uređaj. Stoga, vodite brigu o tome da je iPhone napunjen i javljajte se na nadolazeće pozive.

4. Pronađite IMEI uređaja na poleđini i kontaktirajte teleoperatera

Pronađite IMEI uređaja na poleđini i kontaktirajte teleoperatera

Svaki iPhone ima jedinstveni kod – IMEI koji je ispisan na uređaju. Postoji nekoliko načina kako ćete pronaći taj kod:

Provjerite poleđinu iPhonea ukoliko se radi o iPhoneima koji su stariji od iPhonea 6s.

Utipkajte *#06# i IMEI uređaja će se pojaviti na zaslonu ekrana.

Izvucite SIM ladicu, okrenite ju i IMEI bi trebao biti ispisan na njenoj poleđini.

Kada ste pronašli taj kod, kontaktirajte teleoperatera u nadi da će vam on pomoći pronaći vlasnika. Kojeg ćete teleoperatera kontaktirati, zaključit ćete prema njegovom nazivu koji se nalazi u lijevom gornjem kutu na zaslonu ekrana.

5. Provjeravajte da li je na iPhoneu stigla Find My iPhone poruka

Pronađite IMEI uređaja na poleđini i kontaktirajte teleoperatera

Ukoliko je vlasnik uključio Mod izgubljenog uređaja pomoću Find My iPhone aplikacije, na zaslonu iPhonea pojavit će se njegova poruka kao i mogućnost da na tu poruku odgovorite i dogovorite primopredaju uređaja.

Naposljetku, ne postoji pisano pravilo hoćete li i kako vratiti pronađeni iPhone. Međutim, imajte na umu da vas vlasnik može sam pronaći pomoću Find My iPhone aplikacije. Stoga, nastojte surađivati s njim te mu vratite mu njegov izgubljeni iPhone kako bi izbjegli eventualne neugodnosti.

Živjeli!🙂👍