Monday, September 27, 2021
Home > News > U iOS-u 11 otkriveno Face ID otključavanje iPhonea pomoću lica – pogledajte video!

U iOS-u 11 otkriveno Face ID otključavanje iPhonea pomoću lica – pogledajte video!

iOS-u 11 otkriveno Face ID otključavanje iPhonea pomoću lica

Otkako je procurila tzv. „Gold master“ verzija iOS-a 11, developeri danonoćno švrljaju po kodu kako bi pronašli skrivene karakteristike. Jedna od takvih otkrivenih poslastica je i Face ID otključavanje iPhonea pomoću lica.

Dosad smo svoje iPhone otključavali putem otiska prsta, međutim Apple je odlučio primijeniti novu tehnologiju. Dijelom zbog toga što će novi iPhone X koristiti OLED panel zbog kojeg kompanija nije uspjela ugraditi skener otiska prsta u sam ekran, a dijelom zbog tehnološkog napretka i predstavljanja nove tehnologije dosad neviđene na iPhoneu.

Da bi postavili Face ID otključavanje svog iPhonea, korisnici će morati slikati svoje lice iz različitih kutova. Na taj će način ova opcija napraviti 3D mapu korisnikova lica, a potrebno joj je milijunti djelić sekunde da potvrdi podudaranje i otključa sam uređaj. Naime, tehnologija je toliko precizna da može prepoznati identične blizance.

Naposljetku valja istaknuti kako je u ovom novitetu veliku ulogu igrala izraelska tvrtka RealFace koju je Apple kupio početkom ove godine.

Video kako funkcionira te kako postaviti Face ID opciju pogledajte u nastavku.

Izvor: PhoneArena


Ostanite informirani i ne propustite nove iPhone zanimljivosti, glasine i ludosti te nam pljusnite jedan lajk na našu Facebook stranicu.👍😀

Lajk ako ti se sviđa imobitel.com site