Thursday, March 4, 2021
Home > Zanimljivosti > Ovo je posebno kućište kojim Apple prikriva svoje iPhone prototipe

Ovo je posebno kućište kojim Apple prikriva svoje iPhone prototipe

Ovo je posebno kućište kojim Apple prikriva svoje iPhone prototipe

Posebno dizajniranim metalnim kućištem Apple prikriva svoje iPhone prototipe. Najčešće se to događa prilikom slanja uređaja na testiranje u druge zemlje. Cilj je spriječiti curenje informacija u javnost prije službenog predstavljanja.

Svaki iPhone prije inicijalnog puštanja u prodaju prolazi brojna testiranja. Pritom uređaji često putuju iz sjedišta u Americi ka kineskim proizvođačima i obrnuto. Stoga Apple koristi posebno dizajnirana kućišta kako bi zaštitio svoje proizvode od znatiželjnih očiju i spriječio širenje informacija prije službene objave.

Spomenuto kućište je metalnog dizajna i ono prikriva gotovo cijeli iPhone. Sa strane tog kućišta se nalaze dvije žute naljepnice, tj. sigurnosne trake na kojima piše „Security“. One štite uređaj od otvaranja i pokazuju da li je bilo kakvih petljanja oko toga. Također, svaki prototip putuje s tzv. „putovnicom“ i određenim dokumentima u koje se unose bilješke vezane uz testiranje i inicijali osobe koja je to testiranje provela.

testiranje iPhone prototipa

Ipak, usprkos tim sigurnosnim mjerama svake godine „procure“ određene informacije o samom dizajnu i funkcionalnostima nadolazećeg iPhonea koje zatim Apple kasnije prezentira prilikom službenog predstavljanja.


Ostanite informirani i ne propustite nove iPhone zanimljivosti, glasine i ludosti te nam pljusnite jedan lajk na našu Facebook stranicu.👍😀

 

Izvor | Slike: Macrumors