Sunday, May 22, 2022
Home > News > Poznati Apple analitičar tvrdi: iPhone 8 će podržavati bežično punjenje

Poznati Apple analitičar tvrdi: iPhone 8 će podržavati bežično punjenje

Novi iPhone 8 će biti smješten u stakleno kućište,  podržavat će bežično punjenje nalik punjenju iWatcha, no neće svi modeli biti isporučeni s bežičnim punjačem.

Prema izjavama Ming Chi Kuo-a, poznatog analitičara iz KGI Securties, Apple bi nadolazeće iPhone 8 modele mogao opremiti bežičnim načinom punjenja. Navedena tvrdnja još uvijek nije službeno potvrđena, kao ni izgled samog punjača, no špekulira se da bi punjač trebao biti sličan punjaču za iWatch, ali naravno, većih dimenzija. To znači da bi se pored klasičnog načina punjenja iPhone punio tako što bi ga se odložilo na postolje za bežično punjenje.

Bežični punjač za Apple iWatch

Također, navodi se kako bi kućišta novih iPhonea trebala biti dizajnirana od stakla upravo zbog bržeg i efikasnijeg bežičnog punjenja.

Ono što je posebno zanimljivo je to da neće svi modeli biti isporučeni s bežičnim punjačem, iako će podržavati bežično punjenje, već bi samo premium model, iPhone 8 od 5.8 inča sa OLED displayom trebao biti isporučen s njime. S druge strane, vlasnicima jeftinijih modela bit će omogućeno da bežični punjač nabave naknadno.