Sunday, May 22, 2022
Home > News > Preko 100 Appleovih inženjera radi novi sustav proširene stvarnosti

Preko 100 Appleovih inženjera radi novi sustav proširene stvarnosti

Preko 100 Appleovih inženjera radi novi sustav proširene stvarnosti

Prema pisanju portala Bloomberg, Apple je sastavio tim od preko 100 inženjera koji rade novi sustav proširene stvarnosti. Sustav obuhvaća i digitalne naočale koje će se spajati s iPhoneom, a očekuje se da će sve to zajedno javnosti biti predstavljeno 2018. godine. Ili možda čak i ove, s novim iPhoneom.

Nešto o timu

Što se tiče samog tima, voditelj tima je bivši direktor Dolby Labarotries-a Mike Rockwell, a tim obuhvaća poznate hardware i software veterane koji su radili na Facebookovom Oculusu i Microsoftovom HoloLensu.

Apple sustav proširene stvarnosti – mogućnosti

Sam sustav proširene stvarnosti omogućavat će korisnicima da pomoću digitalnih naočala slikaju fotografije i kasnije mijenjaju oštrinu i dubinu objekata na slici. Nadalje, sustav će omogućavati izoliranje tj. odvajanje objekata od slike i mogućnost različitih manipulacija nad njim kao npr. naginjanje na stranu, rotiranje i slično. Također, korisnici će moći dodavati specijalne efekte i postavljati virtualne objekte na osobe i u prostoru. Nešto slično kao što to omgućava Snapchat.

Što se tiče samih Apple digitalnih naočala, one će se spajati na iPhone isto kao što se spaja i sam Apple Watch. Koristit će vlastiti procesor kako bi generirale i prikazivale sadržaj proširene stvarnosti, uključujući i filmove, karte i još mnogo toga.


Ostanite informirani i ne propustite nove iPhone zanimljivosti, glasine i ludosti te nam pljusnite jedan lajk na našu Facebook stranicu.👍😀

Izvor: Bloomberg