Monday, September 27, 2021
Home > Zanimljivosti > Siri spasila život trojici ribara

Siri spasila život trojici ribara

Siri spasila život trojici ribara

Puno ste se puta našli u situaciji i iPhoneovu virtualnu asistenticu pitali pokoje pitanje. I u puno takvih situacija, ta iPhoneova virtualna asistentica je često dala smiješne ili lude odgovore. Međutim, ne smijemo zaboraviti činjenicu da ta naša virtualna asistentica zna i može biti nevjerojatno korisna.

Naime, prema priči koju prenosi portal Phone Arena, Siri je proteklu subotu (27. travnja 2017. godine) spasila život trojici ribara. Gospoda su toga dana pecali ribe nedaleko Floride kada ih je zahvatilo strašno nevrijeme. Valovi su zapljuskivali brod te je voda sve više i više ulazila u njega. Potonuće plovila bilo je neizbježno te im je hitno bila potrebna pomoć. Kako zbog mokrih i ledenih prstiju nisu mogli koristiti svoj iPhone, ribari su uz pomoć Siri pozvali pomoć što im je na kraju krajeva i spasilo život.

U prilog ovoj situaciji ide i to što je iPhone 7, s kojeg su pozvali pomoć, vodootporan, ali je najznačajnija stvar zapravo Siri koja je odigrala savršenu ulogu i učinila ono čemu je i namijenjena – pomagati iOS korisnicima.

Živjela Siri! 🙂


Ostanite informirani i ne propustite nove iPhone zanimljivosti, glasine i ludosti te nam pljusnite jedan lajk na našu Facebook stranicu.👍😀