Wednesday, October 27, 2021
Home > Savjeti i trikovi > Skrivene značajke za koje vjerojatno niste znali da postoje na vašem iPhoneu

Skrivene značajke za koje vjerojatno niste znali da postoje na vašem iPhoneu

U nastavku slijedi top šest značajki za koje pretpostavljamo da niste znali, a koje će vam olakšati svakodnevno korištenje vašeg iPhonea.

Podesite jačinu svjetlosti bljeskalice

Kako podesiti jačinu bljeskalice na iPhone-u

Svi znate kako se koristi bljeskalica na vašem iPhoneu, no jeste li znali da ta ista bljeskalica ima novu značajku? Naime, ukoliko ste vlasnik iPhonea koji podržava 3D Touch (iPhone 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus) te ste svog mobilnog pametnjakovića ažurirali na novi iOS 10, pritisnite i lagano držite prst na ikoni bljeskalice kako bi vam se pojavila mogućnost odabira slabe, srednje i jarke svjetlosti bljeskalice vašeg iPhonea.

 

Kako zumirati u videima

Kako zumirati video na iPhone-u

Jeste li znali da je i video sadržaj moguće zumirati na jednak način kao što zumirate i vaše fotografije (pinch-to-zoom)?

 

Uklonite Apple-ove aplikacije

Kako izbrisate aplikacije koje dolaze predinstalirane na vaš iPhone

Aplikacije koje dolaze instalirane na vaš iPhone kao što su Vrijeme, Burze i slično donedavno je bilo nemoguće izbrisati već sakriti u neku zajedničku mapu nekorištenih aplikacija. Međutim, ukoliko koristite iPhone na verziji iOS 10, bilo koju Appleovu aplikaciju možete obrisati kao što brišete i ostale preuzete aplikacije. U slučaju da vam iste ponovno zatrebaju, jednostavno ih preuzmite s App Storea kao što preuzimate i ostale aplikacije.

 

Kako jednostavno vidjeti nedavno zatvorene kartice u Safari pregledniku

Kako jednostavno vidjeti nedavno zatvorene kartice(tabove) u Safari pregledniku

Umjesto da odlazite u povijest pretraživanja te tako pronalazite nedavno zatvorene kartice u vašem Safari pregledniku, isto je moguće učiniti na jednostavniji način. Naime, plus ikona pored toga što otvara novu karticu ima i mogućnost prikaza nedavno zatvorenih kartica. Sve što trebate učiniti je pritisnuti je i držati dokle vam se ne pojavi navedeni prikaz.

 

Obrišite zadnju brojku u Kalkulatoru

kalkulator

Koliko puta Vam se dogodilo da ste prilikom unosa iznosa u Kalkulator pogrešno unijeli jedan ili više brojeva? Na primjer, umjesto iznosa 2045 unijeli ste 2048. Umjesto da obrišete cijeli iznos, pomicanjem prsta udesno ili ulijevo po zaslonu Kalkulatora, obrisat ćete zadnju brojku 8 te ćete na taj način spriječiti da čitav iznos unosite iznova, odnosno unijet ćete samo brojku 5.

 

Kako odabrati nedovršene skice u Email aplikaciji

e-mail

Siguran sam da znate kako se nedovršeni emailovi spremaju u mapu Skice koje kasnije možete dovršiti i poslati. No, nesiguran sam u to znate li da postoji brži način da te iste nedovršene emailove možete odabrati bez odlaska u mapu Skice? Naime, duljim pritiskom na ikonu Nova poruka otvorit će se prikaz svih vaših nedovršenih emailova (skica) te tako možete odabrati onaj koji prvi želite dovršiti.