Monday, September 27, 2021
Home > Savjeti i trikovi > Što učiniti kada se App Store ne želi učitati/osvježiti?

Što učiniti kada se App Store ne želi učitati/osvježiti?

Što učiniti kada se App Store ne želi učitati/osvježiti?

Pokrenuli ste App Store aplikaciju na svom iPhoneu, ali ona se naprosto ne želi učitati? Želite preuzeti aplikaciju, ali vam ni to ne uspijeva? Ne brinite. Sve su to neki od uobičajenih problema koji mogu dovesti do čudnog ponašanja App Store aplikacije. Stoga vam u nastavku donosimo 8 savjeta koje možete isprobati kada se App Store ne želi učitati ili osvježiti.

8 savjeta kako osposobiti App Store

 

1. Provjerite rade li Apple servisi

Klikom na Apple System Status link možete provjeriti dostupnost svih Apple servisa i na taj način vidjeti radi li App Store ili ne.

2. Provjerite svoju internetsku vezu

Otvorite svoj Safari preglednik i pokušajte učitati npr. www.google.hr. Ukoliko se stranica ne učitava, velika je vjerojatnost da imate problema s Wi-Fi mrežom.

3. Provjerite jeste li postavili ograničenje preuzimanja putem 3G ili 4G mreže

Ako ste na internet spojeni putem 3G ili 4G mreže, moguće je da imate postavljena ograničenja za preuzimanje preko spomenutih mreža. Stoga odlaskom u Postavke > Mobilni podaci možete provjeriti jeste li isključili mobilne podatke za App Store.

4. Potrošili ste sav podatkovni promet?

Ukoliko ste spojeni na 3G ili 4G mrežu te vam se App Store ne učitava, provjerite jeste li možda potrošili sav podatkovni promet! 😉

5. Pokušajte se odjaviti i ponovno prijaviti na App Store

U slučaju da vam svi dosad spomenuti savjeti nisu riješili problem, pokušajte se odjaviti sa App Storea i ponovno prijaviti. Ponekad i to zna riješiti problem! J Odlaskom u Postavke > iTunes & App Store kliknite na Apple ID te se odjavite i ponovno prijavite svojim korisničkim imenom i lozinkom.

6. „Prisilno osvježite“ App Store

Desetak puta pritisnite jednu od navigacijskih ikona u App Store aplikaciji (Izdvojeno, Kategorije, Top Liste, Traži ili Ažuriranja) i App Store bi se trebao prisilno osvježiti.

7. Resetirajte postavke mreže

Pokušajte odlaskom u Postavke > Općenito > Resetiranje > Resetiraj mrežne postavke riješiti problem.

8. Napravite Hard Reboot

Ukoliko ni jedno od spomenutih rješenja nije ispravilo vaš problem s učitavanjem App Storea, učinite hard reboot na svom iPhoneu. Vjerujte, u većini slučajeva taj famozni hard reboot ispravi puno ovakvih iOS ludosti i „mušica“. ✌️😉 U slučaju da ne znate kako napraviti hard reboot na svom iPhoneu, kliknite na ovaj link.


Ostanite informirani i ne propustite nove iPhone zanimljivosti, glasine i ludosti te nam pljusnite jedan lajk na našu Facebook stranicu.👍😀