Monday, September 27, 2021
Home > Zanimljivosti > Apple mijenja politiku: zamjena iPhone ekrana od neovlaštenih servisera neće poništiti Apple jamstvo

Apple mijenja politiku: zamjena iPhone ekrana od neovlaštenih servisera neće poništiti Apple jamstvo

Apple mijenja politiku: zamjena iPhone ekrana od neovlaštenih servisera neće poništiti Apple jamstvo

Prema pisanju portala MacRumors, Apple će navodno izmijeniti svoju politiku glede priznavanja jamstva kada nam treća strana, odnosno neovlašteni serviser zamjeni razbijeni iPhone ekran.apple jamstvo Dosad je politika bila takva da samo Apple ovlašteni servisi mogu zamijeniti ekran na uređaju kako pritom korisnik ne bi izgubio jamstvo na svom uređaju. Međutim, ovom izmjenom, razbijeni iPhone ekran će nam moći zamijeniti i neovlašteni serviseri, a da pritom Apple jamstvo i dalje vrijedi za taj uređaj. No, postoji nekoliko uvjeta!

Ono što je bitno je to da će Apple ovlašteni servis pri svakom preuzimanju pokvarenog uređaja na servis, a kojem je ekran prethodno bio zamijenjen kod neovlaštenog servisera, procijeniti da li je taj popravak uzrokovao novonastali problem na uređaju.

U slučaju kada će ta procjena biti potvrdna, garancija kao i AppleCare produženo jamsto za taj uređaj više neće vrijediti te će korisnik morati platiti punu cijenu kako bi popravio svoj iPhone uređaj neovisno o tome da li je riječ o zamjeni dijelova ili cijelog uređaja.

U suprotnom, kada Apple servis procijeni da zamjena ekrana kod neovlaštenog servisera nije uzrokovala novonastali kvar na iPhoneu, servis će normalno nastaviti s uklanjanjem kvara o svom trošku i priznati jamstvo.


Ostanite informirani i ne propustite nove iPhone zanimljivosti, glasine i ludosti te nam pljusnite jedan lajk na našu Facebook stranicu.👍😀